Gospoda spełnia wymogi Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego poprzez sposób przygotowywania naszych dań, tradycyjne receptury i stosowanie regionalnych składników. Dania takie charakteryzuje unikatowy smak. Jesteśmy członkiem założycielem Sieci Dziedzictwo Kulinarne Warmia Mazury Powiśle. Przynależność do sieci jest dla nas dużym wyróżnieniem za aktywne działanie na rzecz promocji i zachowania różnorodności oraz tradycji kulinarnych naszego regionu. 

Nasze walory doceniono na Festiwalu Ryby, Wędki i Muzyki "Sielawa Blues" w Starych Jabłonkach, gdzie zdobyliśmy miano najlepszej restauracji Warmii i Mazur, a nasze potrawy takie jak: dzyndzałki z hreczką, plińce z pomoczką otrzymały pierwszą nagrodę w konkursie na najlepszą potrawę regionalną.

Nasza Gospoda została laureatem Konkursu Najlepszy Produkt i Usługa Warmii i Mazur 2009 oraganizowanego przez Wojewodę Warmińsko Mazurskiego, Biuro Jakości i Znaków Regionalnych Urzędu Marszałkowskiego Województwa Warmińsko - Mazurskiego, otrzymaliśmy wyróżnienie I stopnia w kategorii najlepsza usługa gastronomiczna Warmii i Mazur !!!

Od pierwszego wydania polskiej edycji posiadamy wyróżnienie w prestiżowym "Żółtym Przewodniku" Gault&Millau, który to obok przewodnika Michelin jest jedną z najbardziej znanych, renomowanych i opiniotwórczych publikacji. Anonimowi inspektorzy na podstawie rygorystycznych kryteriów dokonują inspekcji restauracji i w przewodniku wyróżniają tylko najlepsze restauracje i hotele. Gospoda do przewodnika nieprzerwalnie trafia od 2016 roku co stanowi dla nas prestiżowe wyróżnienie kulinarne. 

CHlogo warmia  GaultMillauJPG Logo Najlepsza Usługa  RestaurantGuru Certificate1 preview