"UCZTA PIRACKA" - to 4-godzinny program, wykonywany przez 5-osobowy zespół: herszta oraz 4-osobową kapelę szantową. Cała impreza jest utrzymana w duchu pirackich biesiad w portowych tawernach, gdzie marynarze z różnych okrętów rywalizowali ze sobą w grach i zabawach. Gości u progu Gospody wita herszt piratów lufką gospodowej nalewki, który dalej będzie prowadzić całą imprezę sypiąc żartem i anegdotą. Cała załoga jest przebrana, natomiast goście zostają "udekorowani" drobnymi gadżetami.

Zabawa odbywa się w konwencji rywalizacji pomiędzy 6-8-osobowymi stolikami, które na czas trwania programu stają się "statkami", statki te maja swoje specyficzne pirackie nazwy. Program zawiera pięć konkursów, w których uczestniczą osoby reprezentujące poszczególne statki. W pierwszym konkursie wybierani są kapitanowie statków. Statki rywalizują między sobą o "Skarb piracki ostatniej walki". Na końcu goście dostają imienne certyfikaty zaświadczające fakt przeżycia "uczty pirackiej" (Wręczenie certyfikatów uzależnione jest od dostarczenia przez organizatora imiennej listy gości).

Zabawie towarzyszy kapela "Krwawe Orki" grająca szanty jako podkład muzyczny programu oraz na koniec muzykę taneczną wg oczekiwań Gości.

Przez cały czas trwania zmagań wszelka obfitość jedzenia. Kelnerzy podają dania gorące zupa + drugie danie (warianty do ustalenia).

Zimne przekąski wyeksponowane w formie suto zastawionego ,,szwedzkiego stołu", i tak: smalec gospodowy podawany z ogórkami kwaszonymi, deski wędlin szlachetnych i kiełbas, deski pasztetów, kaszanek, salcesonów oraz w ziołach pieczony boczek, okoń z octu. To wszystko z dodatkami: chleby pszenny, razowy, grzyby marynowane, żurawina, chrzan z burakami.

Gospodarze zrobią wszystko co w ich mocy aby strawą i napitkami wspomagać Drogich Gości w nierównej walce z Bandą Korsarza. Przed ostatnim starciem na podtrzymanie ducha walki podane zostaną dzyndzałki z hreczką (pierogi domowej roboty z nadzieniem z kaszy gryczanej, skwarek z boczku i jajka na twardo) podane w glinianych misach suto polane śmietaną i skrzeczkami - zwycięskie danie w konkurencji na najlepszą potrawę regionalną, nagrodzone na Festiwalu Ryby, Wędki i Muzyki "Sielawa Blues", Stare Jabłonki

Słodkości oraz wszelkie owoce w osobnym miejscu będą wyeksponowane i cały czas dostępne: sękacze, ciast co najmniej cztery rodzaje.

Napitki: woda mineralna, napoje gazowane typu cola, sprite, fanta; soki: pomarańczowy, grapefruitowy, jabłkowy, podpiwek - specjalność gospody, podawane są w dzbankach na stół, a także kawa/herbata - bez ograniczeń!

Gwarantujemy obfitość jedzenia i picia wg życzenia jak i pełną profesjonalną obsługę kelnerską !

Cena wariantu " all inclusive " obejmuje: menu jak powyżej (przekąski zimne, ciepłe, słodkości, zupa i II danie, napoje j.w.) oraz alkohole: biała gorzałka, wino stołowe, piwo starogospodowe nie pasteryzowane z beczki - bez ograniczeń!

Cena Uczty Pirackiej w wariancie all inclusive  - 230 zł netto/ 1 osoba*

Każda dodatkowa godzina imprezy płatna dodatkowo - 2.000 zł netto.

Istnieje możliwość zamówienia alkoholu extra poza podanymi w menu.

* cena dla grup powyżej 50 osób