Powitanie Młodej pary chlebem i solą lub innej formie proponowanej przez Państwa Młodych, a że nie samym chlebem człowiek żyje na Nowożeńców oraz  zaproszonych gości czekać będzie załoga Gospody roznosząca lampki szampana bądź lufki Gospodowej nalewki.

Zupa (dwie zupy do wyboru z zaproponowanych poniżej)

  • Rosół królewski - wywar z trzech rodzajów mięs i warzyw podawany z makaronem własnej roboty
  • Barszcz czerwony z kołdunami
  • Cebulowa z serem i grzankami
  • Flaczki wołowe
  • Solianka - pikantna zupa gulaszowa oparta na oryginalnym przepisie rosyjskim
  • Grzybowa z leśnych suszonych grzybów

Danie Główne (wariant do wyboru z zaproponowanych poniżej)

  • Sandacz w sieci - filet z sandacza w cieście piwnym z sosem kukurydzianym
  • Zazdrosne zawijańce - zrazy wołowe 
  • Pieczona Pierś gęsia
  • Policzki wołowe
  • Pieczony schab w sosie grzybowym z leśnych suszonych grzybów
Wszystkie propozycje drugich dań podawane są z dodatkami: ziemniaki/pieczywo, 3 rodzaje sezonowych surówek.

Zimne przekąski podane w formie mazurskiego wozu drabiniastego pełnego tradycyjnych potraw bezpośrednio po obiedzie i obecne przez cały czas trwania przyjęcia i tak: smalczyk gospodowy podawany z ogórkami kwaszonymi i dwoma rodzajami pieczywa, deski wędlin szlachetnych i kiełbas, salcesonu, polędwicy, pieczonych mięsiw, boczek pieczony w ziołach, litewski kindziuk, pasztet gospodowego wypieku, sałaty, sałatki, śledzie na trzy rodzaje przygotowane oraz skarby jezior mazurskich i tak: szczupak faszerowany, ryby mazurskie w occie, ryby wędzone: sieja, sielawa, deski serów - żółty, biały, pleśniowy. To wszystko z dodatkami: marynaty własnego wyrobu min, grzyby marynowane, żurawina, chrzan z burakami, marynowana papryka, buraczki wg, przepisu Mikołaja Reja, ogóreczki w zalewie miodowo - octowej, chleb pszenny, razowy, bułeczki, świeże wiejskie masło.

Kolejne dania gorące (trzy dania gorące do wyboru z zaproponowanych poniżej)

  • Bigos z białą kiełbasą
  • Żurek z kiełbaską na wędzonce
  • Żeberka w karmelu - pieczone żeberka podane z kapustą z patelni zasmażaną w karmel
  • Kacze knedle
  • Pieczeń smakosza - karkówka pieczona w miodzie
  • Mix dzyndzałków - dzyndzałki z hreczką (pierogi domowej roboty z nadzieniem z kaszy gryczanej, skwarek z boczku i jajka na twardo), dzyndzałki z mięsem, dzyndzałki z twarogiem. Dzyndzałki podane  w glinianych misach suto okraszone śmietaną i skrzeczkami - zwycięskie danie w konkurencji na najlepszą potrawę regionalną Warmii i Mazur
  • Pieczeń z dzika z kluseczkami szpinakowymi 

Słodkości oraz bogactwa sadów,  jakimi natura nas obdarza, w trakcie przyjęcia nie może zabraknąć więc w osobnym miejscu będą wyeksponowane i cały czas dostępne: sękacze, ciast co najmniej cztery rodzaje i najważniejszy tort weselny śmietanowy 

Napitki: woda mineralna, soki: pomarańczowy, grapefruitowy, jabłkowy, czarna porzeczka, podawane przez kelnerów w dzbankach na stół, napoje gazowane typu: pepsi, 7up;  podawane przez kelnerów indywidulnie, a także kawa/herbata (kącik kawowy) - Wszelkie napitki -  bez ograniczeń przez cały czas trwania wesela!

Alkohol przez cały czas trwania przyjęcia serwowany  w formie Open -Bar i tak:   - biała gorzałka typu Wódka Starogospodowa, Bols, Żubrówka, Wyborowa, Stock,  wino białe/czerwone stołowe, piwo starogospodowe nie pasteryzowane z beczki.

Cena powyższego wariantu 265 zł / osoba*

Przy100-u osobach - w cenie wesela zapewniamy poprawiny w formie późnego śniadania. Śniadanie w formie suto zastawionego stołu "szwedzkiego" uginającego się pod ciężarem regionalnych przysmaków: danie na ciepło, świeże wędliny, pieczone pasztety, kiełbasy, ser biały i żółty, świeże wiejskie masło, konfitury i powidła własnej roboty, miód z miejscowej pasieki, sałatka, jogurty,  świeże bułeczki, pieczywo pszenne i razowe oraz ciepłe, zimne mleko, płatki. Napitki: woda mineralna, soki, kawa/ herbata

 * Cena wariantu skalkulowana dla min 70 os.